¡Benvinguda!

Sigueu benvinguts a la nostra pàgina, que té com a finalitat ultima donar a conèixer a tots els ciutadans del barri de Santa Eulàlia de Provençana de l'Hospitalet, amb voluntat purament divulgativa, algunes fotografies i històries del nostre districte.

Esperem que us ajudi a descobrir o recordar les arrels de la barriada!

viernes, 7 de febrero de 2014

EL CANAL DE LA INFANTA: UN PATRIMONI EN PERILL










La tarda d’ahir, 6 de febrer de 2014, es va inaugurar al CENTRE CULTURAL SANTA EULÀLIA la exposició batejada amb el nom que encapçala aquesta entrada de blog.

La mostra ha estat organitzada i realitzada per un grup promotor composat per membres de les entitats hospitalenques “CENTRE D’ESTUDIS DE L’HOSPITALET”, “ARXIU HISTÒRIC DE SANTA EULÀLIA DE PROVENÇANA”, PLATAFORMA CÍVICA “PROTEGIM EL CANAL DE LA INFANTA” y “ASSOCIACIÓ PER A LA DEFENSA DEL PATRIMONI DE L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (PERSEU)” interessades en la protecció, conservació i divulgació del patrimoni històric de la nostra Ciutat i de la comarca natural a la qual pertanyem: EL BAIX LLOBREGAT.

L’acte es va celebrar en el marc d’un dels dijous en els que el “GRUP DE DONES DE SANTA EULÀLIA” organitza durant el curs com una de les seves activitats mes interesants ─dins de les moltes que realitzen al llarg de l’any─ qual es la difusió entre les seves sòcies dels temes mes punyents de l’actualitat informativa i cultural.

La inauguració es va obrir amb una conferencia dictada per Ireneu Castillo, president de PERSEU i coordinador de PROTEGIM, que era acompanyat a la taula per Genis Pascual, membre de la Junta Directiva del CEL’H, senyors que van se presentats en la benvinguda que la presidenta del Grup de Dones, Sra. María Clemente, va donar a tots els invitats presents.

El Sr. Castillo ens va delitar (acompanyant-se per la projecció visual d’un extens recull de fotografies i dades referides al tema, realitzat per ell mateix) amb una acurada explicació històrica sobre els antecedents, la construcció, l’explotació i vida del canal, la seva decadència i els esforços, des de fa un temps, s’estan esmerçant des de el voluntariat de la Comarca per a que es reconegui la importància cabdal que el “Canal de la Serenísima Infanta Doña Luisa Carlota de Borbón” ha tingut com embranzida pel desenvolupament de l’àrea geogràfica de la riba esquerra del riu Llobregat durant els dos darrers segles.      

En acabar la intervenció de l’orador, es van succeir una sèrie d’intervencions per part d’algunes de les persones assistents a l’acte (una norantena) referides a matèries relacionats amb el Canal.

L’acte es va tancar amb la visita al quadres que contenien fotografies i dades ─concernides amb el tema─  desplegats a la sala d’exposicions. Val a dir que posteriorment, i durant molta estona, es van formar espontàniament en torn als quadres petits grups de persones explicant als organitzadors de la mostra interesants anècdotes i vivències relacionades amb la infraestructura homenatjada.

Volem agrair molt sincerament a la Direcció i als funcionaris del CENTRE CULTURAL SANTA EULÀLIA l’ajut, el recolzament i les múltiples atencions que ens ha dedicat durant el muntatge de la mostra i la celebració de la conferència de inauguració.   


 

L’exposició romandrà oberta i visitable (de 9 a 14 i de 16 a 21) fins al dia 18 de febrer de 2014.


CENTRE CULTURAL SANTA EULÀLIA. Carrer de Santa Eulàlia, 60 (plaça interior)