¡Benvinguda!

Sigueu benvinguts a la nostra pàgina, que té com a finalitat ultima donar a conèixer a tots els ciutadans del barri de Santa Eulàlia de Provençana de l'Hospitalet, amb voluntat purament divulgativa, algunes fotografies i històries del nostre districte.

Esperem que us ajudi a descobrir o recordar les arrels de la barriada!

lunes, 14 de enero de 2013

LA PLATAFORMA HOSPITALENCA “PROTEGIM EL CANAL DE LA INFANTA” REB UN PREMI DE “SOS MONUMENTS”



SOS MONUMENTS (Associació per la defensa cívica del Patrimoni Cultural) ha guardonat enguany a la plataforma "Protegim el Canal de la Infanta", amb el premi "Admiració Conservada". Aquests reconeixements es donen anualment a les entitats i persones que han destacat en la protecció del patrimoni històric.

El guardó atorgat a la Plataforma hospitalenca ha estat lliurat en reconeixement a la tasca realitzada en la defensa d'aquesta obra d'enginyeria històrica que es el Canal de la Infanta.
 
 

L'acte d'entrega es va fer el passat dia 12/1/13 a les 11 del matí al Pati Llimona de Barcelona durant l'assemblea general de l'entitat. En nom de tots el membres de la Plataforma, va recollir el diploma acreditatiu el coordinador de la mateixa, En Ireneu Castillo, que diu que sempre es un honor rebre una menció d’aquest prestigi i una motivació profunda que el treball fet es reconegui públicament.

L’Arxiu Històric de Santa Eulàlia Provençana, que ha estat membre fundador de la Plataforma reivindicativa que ha lluitat (i lluita) per la preservació de les restes del Canal de la Infanta al seu pas per l’Hospitalet de Llobregat, dona las gracies a tots els membres de la Plataforma i a SOS MONUMENTS.

Com cada any SOS Monuments va lliurar les Admiracions Conservades, en reconeixement als col·lectius i professionals que treballen per la conservació del patrimoni, així com les Admiracions Destruïdes, per a denunciar actuacions agressives amb el patrimoni durant l’any 2012.

El lliurament de les Admiracions es va realitzar durant la XIVena Assemblea de SOS Monuments. Aquest any es van entregar quatre Admiracions Conservades i tres Admiracions Destruïdes.

Admiracions conservades 2012

-      Admiracions conservades 2012 per la magnífica campanya d’excavacions del mur del costat de l’Evangeli de l’església major de la Cartoixa de Scala Dei del Priorat, dirigides per l’arqueòleg Sr. Josep Maria Vila.

-      Admiracions conservades 2012 per la magnífica direcció d’obra de restauració de la part d’església major intervinguda de la Cartoixa de Scala Dei del Priorat, el claustre petit i la fonamentació inclosa del mur de separació, al arquitecte Sr. Carles Brull Casadó.

-      Admiracions conservades 2012 per la bona conservació de la Casa Solà Morales d’Olot a la Família Solà Morales d’Olot

- Admiracions conservades 2012 per la defensa activa de les restes del Canal de la Infanta del marge esquerre del riu Llobregat i per la capacitat de despertar la consciència del seu significat en els municipis pels quals travessa, a la Plataforma Protegim el Canal de la Infanta.

Admiracions destruïdes 2012

 -      Admiracions destruïdes 2012 per l’enderroc de part del magnífic edifici de la Rotonda, de l’arquitecte Adolf Ruíz Casamitjana, i del mitger de l’arquitecte Enric Sagnier amb el que formaven una qualificada illa ben integrada. La construcció del nou edifici que substituirà el de E. Sagnier és de l’arquitecte Alfred Arribas Cabrejas; és una obra d’International Style que contrastarà negativament amb el conjunt i acabarà densificant l’illa en una operació purament especulativa.

-      Admiracions destruïdes 2012 pel permís d’obres d’enderroc de part de l’edifici de la Rotonda i del mitger de Enric Sagnier amb el que formaven una illa digna i ben integrada, així com l’autorització d’un projecte de nova construcció, tot responsabilitat de l’Ajuntament de Barcelona per una promoció de Nuñez y Navarro que amb la seva agressiva modernitat impròpia del lloc i la gran densitat d’edificació acumulada, perdrà la imatge urbana d’integració paisatgística.

-      Admiracions destruïdes 2012 per l’aprovació del Projecte del Pla d’Ordenació del Port Cívic de Barcelona, que sota la neutralitat del seu títol amaga l’apropiació privada per a la minoria de propietaris de grans iots i la subtracció del domini públic amb tanques de vidre i vigilància armada a càrrec d’una concessionària anglesa, tot gràcies a la gestió de l’Autoritat Portuària de Barcelona.


 
SOS-Monuments, la Red Iberoamericana per a la Protecció del Patrimoni Cultural, es una iniciativa d’un grup de arquitectes, geògrafs i historiadors catalans preocupats per obrir canals de participació de la societat en la democratització i control de la gestió del llegat històric i artístic.

Nascut a Catalunya, el moviment pretén consolidar una plataforma comuna de treball entre la comunitat iberoamericana. L’objectiu bàsic d’aquesta plataforma es la formació d’una xarxa d’organitzacions que possibiliti l’articulació i capitalització de esforços en campanyes d’interès comú.

 
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario