¡Benvinguda!

Sigueu benvinguts a la nostra pàgina, que té com a finalitat ultima donar a conèixer a tots els ciutadans del barri de Santa Eulàlia de Provençana de l'Hospitalet, amb voluntat purament divulgativa, algunes fotografies i històries del nostre districte.

Esperem que us ajudi a descobrir o recordar les arrels de la barriada!

jueves, 15 de diciembre de 2011

EXPOSICIÓ: "EN BLANC I NEGRE. L’HOSPITALET D’AHIR".

El Museu de l'Hospitalet acull des d'avui, a la Casa Espanya, l'exposició "En blanc i negre. L'Hospitalet d'ahir", amb fotografies i objectes representatius del passat de la nostra ciutat. A la convocatòria de l’Exposició es diu que “La història de l’Hospitalet està formada per moltes visions i molts objectes que ens transporten a una època diferent... a una època en blanc i negre. La vida quotidiana, allunyada però influïda pels grans esdeveniments històrics, socials i tecnològics se’ns mostra en aquesta exposició mitjançant fotografies i objectes escollits del nostre passat.”



Davant la presencia dels assistents a l’acta, entre els que es comptava el Sr. Jaume Graells, Regidor Delegat de Cultura de l’Ajuntament de l’Hospitalet, el Doctor Josep Maria Solies va explicar que l’exposició que s’inaugurava estava muntada amb la pretensió de mostrar velles fotografies de la nostra ciutat acompanyades d’objectes relacionats amb cadascuna  de les respectives fotos. Així, i a tall de exemple, podem contemplar una instantània on es veu un grup de capgrossos de la ciutat fotografiats a la porta de l’Església de Santa Eulàlia de Mèrida i just al costat de la foto el veritable cap gros grec original, el mateix que es veu retratat al cuadre esmentat.  




El senyor Solies anava explicant anècdotes referides a algunes fotos o a alguns dels estris exposats, entre les quals destaquem la informació de que, als millors temps de la Marina de l’Hospitalet, es recol·lectaven fins i tot vuit collita es, mentre que al delta del Nil, mític riu feraç que te fama de donar copiosos fruits, amb pro feina s’arriben a replegar set anyencs.

 
O aquella altre experiència personal sobre el teler de mostres de Can Vilumara, la fotografia del qual adjuntem: El van demanar des de l’Exposició Universal de Sevilla de l’any 1992 per a que formés part d’una mostra sobre l’industria tèxtil i el Museu es va comprometre a cedir-lo. El transportista que el va venir a buscar a l’Hospitalet no portava, al ser-li requerit pel Sr. Solies, l’assegurança de l’objecte, per la qual cosa el teler no va anar a Andalusia. Un dia de la fira, es va calar foc al pavelló on s’exposava la mostra industrial sobre el ram de l’aigua i no es va salvar capo objecte allà exposat. Per aquesta fortuita i afortunada raó, poden contemplar avui a la seu del nostre Museu la peça esmentada. 

Dades sobre l’Exposició
Museu de l’Hospitalet - Casa Espanya. Espai d’història
Planta baixa
C/ Joan Pallarès, 38
Tel. 93 338 13 96
Horari d’obertura al públic:
Dimarts a divendres, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h
Dissabtes i diumenges, d’11 a 14 h

Dilluns i festius, tancat

 






No hay comentarios:

Publicar un comentario