¡Benvinguda!

Sigueu benvinguts a la nostra pàgina, que té com a finalitat ultima donar a conèixer a tots els ciutadans del barri de Santa Eulàlia de Provençana de l'Hospitalet, amb voluntat purament divulgativa, algunes fotografies i històries del nostre districte.

Esperem que us ajudi a descobrir o recordar les arrels de la barriada!

lunes, 25 de julio de 2011

Dilluns 27 de juliol de 2011- 19 hores- Manifestació de la plataforma Protegim el Canal de la Infanta


Manifestació de la plataforma Protegim el Canal de la Infanta

Per reclamar la preservació de les restes d'aquesta infraestructura
La plataforma veïnal Protegim el Canal de la Infanta ha convocat per a aquest dilluns, a la plaça de l’Ajuntament, una manifestació per reclamar la preservació d’aquesta infraestructura, que consideren de gran valor històric.

Protegim el Canal de la Infanta considera que el planejament urbanístic de l’àrea de la Remunta hauria de tenir en compte els vestigis del Canal de la Infanta, una obra civil de l’any 1819, que va provocar un gran canvi social i econòmic de L’Hospitalet, ja que va propiciar un increment notable de l’activitat agrícola.

Ireneu Castillo, de la plataforma Protegim el Canal de la Infanta, creu que no tan sols caldria preservar, pel seu valor històric, les restes de la canalització sinó també l’antiga caserna de la Remunta, fins fa poc escola agrícola i eqüestre, i pròxima seu del Consorci per a la Reforma de la Gran Via.

L’Ajuntament s’ha compromès a dur a terme, a partir de la tardor, unes prospeccions del terreny per determinar si les restes del Canal de la Infanta són prou valuoses. En aquest sentit, Manuel Domínguez, president del Centre d’Estudis i membre de la plataforma Protegim el Canal de la Infanta, ha dit que en funció de l’informe que emeti la direcció de Patrimoni de la Generalitat, es podria rectificar el planejament urbanístic de l’àrea de la Remunta.

La manifestació de la plataforma Protegim el Canal de la Infanta començarà a les 19 hores a la plaça de l’Ajuntament. També és previst que els concentrats facin un recorregut fins a la zona de la Remunta, a l’alçada de l’avinguda Josep Tarradellas, on es llegirà un manifest reivindicatiu.

24.07.201120.30

L'Hospitalet al dia (vespre)

Societat 19. 07. 2011 Compartir

Es podrien salvar els vestigis del Canal de la Infanta

La plataforma veïnal satisfeta després de les últimes reunions

La plataforma veïnal Protegim el Canal de la Infanta confia que el govern local serà sensible a la petició de preservar les restes d’aquesta canalització històrica de la ciutat i esmenarà el planejament urbanístic de la Remunta, després de la trobada que van mantenir ahir amb el nou regidor del Centre, Alfonso Salmerón, i amb càrrecs del Consorci per a la Reforma de la Remunta.
Ireneu Castillo, un dels portaveus de Protegim el Canal de la Infanta, ha declarat que la predisposició del regidor ha estat prou bona i, per tant, s’ha mostrat esperançat que els últims vestigis originals es puguin conservar,. Segons Castillo, el govern local estaria disposat a refer el pla urbanístic de la Remunta per garantir el valor històric del Canal de la Infanta.

Ireneu Castillo ha afegit que, seguint les recomanacions de la Generalitat, l’Ajuntament té previst fer a la tardor un seguit de prospeccions per determinar el valor de les restes del Canal de la Infanta que hi ha a la Remunta. Tot i així, Castillo ha afirmat que els indicis actuals -que fins i tot inclourien les restes d’un pont- avalarien la importància històrica del Canal.
La plataforma Protegim el Canal de la Infanta denuncia, però, que ja s’han fet alguns moviments de terra que podrien haver deteriorat els vestigis del Canal de la Infanta. En aquest sentit, els seus membres han presentat al•legacions davant l’Ajuntament i la Generalitat per poder ser presents en el procés.




=============[]============

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario