¡Benvinguda!

Sigueu benvinguts a la nostra pàgina, que té com a finalitat ultima donar a conèixer a tots els ciutadans del barri de Santa Eulàlia de Provençana de l'Hospitalet, amb voluntat purament divulgativa, algunes fotografies i històries del nostre districte.

Esperem que us ajudi a descobrir o recordar les arrels de la barriada!

miércoles, 12 de enero de 2011

ELS DOCUMENTS DEL CEL'H. (I)

CONFLICTE EN EL PRAT DELS MAONS

"La huelga" (1886). Robert Koehler. Óleo sobre tela.
Deustches Historics Museum (Berlín)
Amb el començament de l'any, encetem una nova secció al bloc que s'anomenarà, genèricament, "Els documents del CEL'H". Aquest apartat, que tindrà una periodicitat mensual, neix com a fruit de l'acord de col.laboració entre el "CENTRE D'ESTUDIS DE L'HOSPITALET" i l'Arxiu de Santa Eulàlia Provençana.
No es la primera vegada que el CEL'H i l'Arxiu acorden treballar en comú per aconseguir un objectiu compartit: recordem, com a exemple, la mostra "EL TÈXTIL, SANTA EULÀLIA FÀBRICA DE L'HOSPITALET", un treball sobre l'evolució del "ram de l'aigua" a la barriada dirigit per la historiadora Marta de Planell i Mas, que amb motiu de la Festa Major de l'any 1993 va romandre exposada -amb molt d'exit de públic- als locals de l'Aula de Cultura de Santa Eulàlia durant deu dies.
Esperem il.lusionadament que aquest desig de cooperació es mantingui en el temps per a be de les dues entitas i de la divulgació de la historia de la barriada que, una vegada ja fa molts segles, va ser el "bressol de l'Hospitalet".
Iniciem doncs, avui, aquest apartat amb l'aportació del professor Manuel Dominguez López, un treball sobre la primera vaga obrera coneguda en el temps en l'àmbit de Santa Eulalia, escaida al sector industrial de la barriada anomenat, aleshores, "el Prat dels Maóns" l'octubre de l'any 1853. Deixem que el propi document ens assabenti de com van succeir el fets:



===============================================



 

No hay comentarios:

Publicar un comentario